Behandelingen


  • slide1
  • slide2

Acupunctuur


Acupunctuur: Acupunctuur is een natuurlijke werkwijze voor het behandelen met naalden op bepaalde punten (zogenoemde acupunctuurpunten) van het lichaam doorboren. Het helpt patiënten om de balans van Ying en Yang in het lichaam te. Wanneer de balans gereset is, zal de ziekten minder of genezen zijn.

Toepassing van acupunctuur: Acupunctuur is bekend voor de behandeling van de pijn. Het kan echter een breed scala van ziektes, zoals hooikoorts, insommnia, menopauze, gezichtsverlamming, beroerte restverschijnselen (na-symptomen van een beroerte) te behandelen enz.

Instrument van acupunctuur: "Hao naald" is de meest gebruikte naald voor acupunctuur. Het is dun en veroorzaakt de minste pijn. Enkele andere naalden worden ook gebruiken voor bepaalde ziektes/situaties, indien nodig, zoals kleine steriele druk naalden voor oor acupunctuur. Alle naalden zijn voor eenmalig gebruik en worden op verantwoorde wijze afgevoerd door de kliniek.

Duur van de acupunctuur: Duur van de acupunctuur behandelingen variëren voor elke persoon en ziekte. Het duurt ongeveer 45 minuten per behandeling (raadpleeg & acupunctuur). Na de behandeling, worden alle naalden verwijderd door de acupuncturist, met uitzondering van de oor druk naald (voor oor acupunctuur), die ongeveer een week zal blijven zitten.

Waarschuwingen (goed om te weten voor de acupunctuur behandeling):

  • geen acupunctuur als je echt ziek/zwak bent (zoals enorme bloeden of helemaal geen energie)
  • geen acupunctuur direct na de zware sport, als je zware bloeden hebt, als je alcohol hebt gedronken of net seksuele actief was)
  • geen alcohol/geen pittig food/geen sesamolie na de acupunctuur behandelingen (< 48 uur) (deze drie dingen zal de acupunctuur behandeling beïnvloeden)

Cupping


Cupping behandeling maakt gebruik van het vacuüm gecreëerd in een speciale hete glazen kop om het bloed naar het lichaamsdeel te trekken om genezing te stimuleren (herstel van de lokale bloedsomloop en ontgiftiging van het lichaam).

Tuina (Acupressuur)


Tuina is de meest bekende Chinese Massage techniek. Het is al ruim 3000 jaar 1 van de vijf onderdelen van de TCG( Traditionele Chinese Geneeskunde). Tuina richt zich op het beïnvloeden en in balans brengen van QI( levensenergie) die door de meridian(energiebanen) loopt.

Moxibusie ('灸moxa')


Moxibusie in het Chinees ('灸') betekent letterlijk langdurige brand. Het maakt gebruik van de kracht van warmte die de genezing bevorderd. Het kruid wat gebruikt wordt zorgt ervoor dat er warmte diep het lichaam intrekt. Daarom gebruikt men moxibusie meestal voor symptomen van verkoudheid.

Chinese kruiden


De kruiden hebben verschillende natuurlijke karakters zoals warm, koud, scherp, zoet, bitter enz. Door het gebruik van het verschillende karakter, kan het lichaam in balans gebracht worden en ziekten kunnen worden behandeld.

Guasha ('刮痧')


Guasha betekent letterlijk "scraping sha-kneuzingen" en is een behandeling waarbij de huid wordt geschraapt om lichte blauwe plekken te produceren. Door dit te doen, kan ongezonde elementen uit het gewonde gebieden worden vrijgelaten en wordt de lokale bloedsomloop gestimuleerd.